Nieuwe uniformen

Aanschaf van nieuwe uniformen is een enorme investering. Dankzij de hulp van velen konden wij in 2007 onze nieuwe uniformen presenteren. Op deze pagina leest u hoe een en ander tot stand is gekomen.

30 april 2007: Presentatie nieuwe uniformen

Na maanden van voorbereiding was het met Koninginnedag zover. Na een interne bijeenkomst in Zaal Grand Madeira waarbij Jan van de Kerkhof werd gehuldigd presenteerden we onze nieuwe uniformen op het Raadhuisplein aan het Nederweerter publiek. De uitgebreide fotoreportage staat in het Foto-archief op deze website.

We zijn er heel erg trots op en bedanken iedereen die er aan heeft meegewerkt om dit mogelijk te maken! Bijzondere dank aan de sponsors en aan de fima Pleunis Mode voor de gastvrijheid.

Klik hier voor alle foto´s van de presentatie.

30 maart 2007: Subsidie Anjerfonds voor onze nieuwe uniformen

Voor de aanschaf van onze nieuwe uniformen krijgen een subsidie van het Prins Bernhard Cultuurfonds (Anjerfonds) van 2.800 euro!

20 maart 2007: Uniformen uitgereikt

Op dinsdag 20 maart mochten wij bij Pleunis Mode onze nieuwe uniformen van de mensen van de Firma George Pisa en Zn. in ontvangst nemen. Toch wel een spannend moment. Past alles al? Nou in de meeste gevallen wel. Dan mocht het nieuwe uniform mee naar huis in een kledinghoes van Cramers van Asten. Een paar uniformen moeten nog een keer terug. Die moeten nog worden vermaakt en komen uiterlijk de tweede week van april terug. Rond die tijd zijn ook de stropdassen, strikken en strikjes klaar zodat we er op Koninginnedag op z'n paasbest uitzien.

Het eerste uniform was natuurlijk voor Jan van de Kerkhof. Hij kreeg dit uit handen van onze voorzitter. Een het paste helemaal!

Klik hier voor alle foto´s van het uitreiken van de uniformen.

27 februari 2007: Nieuwe uniformen bijna klaar!

Om eens zelf te zien hoe onze nieuwe uniformen gemaakt worden is het bestuur op dinsdag 27 februari op bezoek geweest bij de makers van die uniformen, de firma George Pisa en Zn Tailleurs BV in Eindhoven. Deze firma levert uniformen voor het Koninklijk Huis, het leger en voor..... Harmonie St. Joseph Nederweert.

We hebben met eigen ogen het proces kunnen zien van het maat nemen tot een kant en klaar uniform. We zijn in het naai-atelier geweest en hebben gezien hoe knoopsgaten worden gemaakt. Ook hebben we gezien dat onze uniformen al een heel eind klaar zijn. Natuurlijk kon deze en gene het niet laten om even 'zijn' of 'haar' jas te passen.

De kledinghoezen om de uniformen in op te bergen worden gesponsord door de firma Cramers van Asten uit Weert.

Klik hier voor alle foto´s van de excursie.

14 en 16 november 2006: Aanmeten uniformen

Klik hier voor alle foto´s van het aanmeten.

25 oktober 2006: Keuze voor nieuwe uniformen gemaakt!

Dankzij de enorme inzet van een aantal leden zijn we een heel eind op scheut met het sparen voor de nieuwe uniformen. Uiteraard zijn het de leden van de vereniging die de uiteindelijke keuzes hebben gemaakt. Wij zijn blij te kunnen melden dat de ledenvergadering op woensdag 25 oktober druk werd bezocht en dat de kogel door de kerk is.

De nieuwe uniformen worden geleverd door de firma George Pisa en Zn Tailleurs BV uit Eindhoven.

De door het bestuur voorgestelde kleur voor de uniformen (donkerblauw) werd unaniem ondersteund. Er was een grote meerderheid voor één model uniformjas, -broek (dames- en herenuitvoering) en -rok. Ook de keuze voor een uniformjas met rode biezen en epauletten voor de slagwerkgroep en de keuze voor een vestje voor de slagwerkers van het orkest werd breed gedragen. Waar geen grote meerderheid voor te krijgen was, was de keuze tussen de rok óf de broek voor de dames. De verhouding was nagenoeg gelijk. Gelukkig kon de vergadering in bijna voltallig instemmen met het voorstel van het bestuur om daarom de keuze voortaan vrij te laten.

Het embleem voor het nieuwe uniform is gemaakt door Jo Beckers en werd eveneens goedgekeurd.

Tijdens de vergadering is besloten dat de heren een stropdas en de dames een zogenaamde 'butterfly' krijgen. De stropdassen, butterfly's en eventueel strikjes zullen worden geleverd door de firma Rooymans Neckwear BV uit Soerendonk. Het dessin is speciaal voor ons ontworpen. De kleur wordt rood met daarnaast elementen van blauw, groen en zilver die ook in het gemeentewapen voorkomen.

Klik hier voor alle foto´s van deze extra ledenvergadering.