P e r s b e r i c h t

Muziekspektakel in Nederweert

Op zaterdag 1 oktober 2005 organiseert Harmonie St. Joseph in de grote hal van het Sportcentrum van Nederweert voor de derde maal een geweldige Proms-fantasy, highlights van Pop tot Klassiek. In een avondvullend programma wordt een breed scala aan optredens door lokale en regionale artiesten gepresenteerd.

Maandenlang zijn Harmonie St. Joseph Nederweert en Fanfare St. Jozef Beringe al bezig met de voorbereidingen voor dit unieke spektakel. Er staan nog een aantal repetities voor de deur, maar het resultaat begint zich al af te tekenen. Het belooft opnieuw een grandioze show te worden!

Mega-orkest en Mega-koor

Op 1 oktober zullen 220 mensen voor, op en achter de bühne de bezoekers een geweldige avond bezorgen. De muzikanten staan te trappelen om de Upstairs Proms-fantasy  te presenteren.

Speciaal voor deze gelegenheid wordt er opnieuw gebruik gemaakt van een succesvolle formule. één groot Mega-orkest is samengesteld van zo’n 130 muzikanten van Harmonie St. Joseph Nederweert en Fanfare St. Jozef Beringe, onder leiding van Piet Jeegers uit Heel.

Tenslotte zijn ook de koren Young Forever en Sympathy uit Nederweert-Eind weer van de partij. Zij staan voor deze gelegenheid als Mega-koor onder leiding van dirigent Rob Heijmans.

De presentatie van deze avond is in handen van Conny van Laer-Coolen en Peter Stultiens.

Zangers/Zangeressen

Een keur van zangers en zangeressen zullen samen met het orkest en/of de band optreden:

• Ellen en Sanne Valkenburg uit Nederweert

• Peter Poell uit Nederweert

• Marjos Metsemakers uit Weert

• Jean Stassen uit Ospel

• Roos Visser uit Weert

• Frans Hoebers uit Beringe

• Theu Ketelaers uit Nederweert

• Vocal Group Mystique uit Weert/Nederweert

Gastoptredens

En verder is er een spetterend optreden ingepland van de slagwerkgroep van de harmonie onder leiding van Jo Beckers. De band MeadoW, de rock-sensatie uit Weert, zal zorgen dat de avond ook een rockkarakter krijgt door het orkest bij een aantal nummers te begeleiden en ook zelf enkele optredens te verzorgen.

Repertoire

Het repertoire bestaat uit zowel Klassiek als Pop. Naast de bekendere Proms-werken als het Slavenkoor uit de opera Nabucco, de Triomphmars uit Aïda staan er ook populaire werken op het programma zoals Moment for Morricone, de Vlieger, de West Side Story, It’s raining men, The Lion King en een Robby Williams Medley. Kortom, een afwisselend programma met voor elk wat wils.

Totaalervaring

Op grote schermen naast het podium worden film- en sfeerbeelden geprojecteerd. Dit maakt dat het spektakel naast een vocale ook een extra visuele dimensie krijgt. De Upstairs ® Proms-fantasy is dus een totaalervaring.

Kaarten

Toegangskaarten voor staanplaatsen zijn te koop bij zaal Grand Madeira en Bruna Gommans in Nederweert voor € 13,50. Pleunis Mode in Nederweert verkoopt zowel staanplaatsen (€ 13,50) als tribuneplaatsen (€ 16,50). Aan de dagkassa zijn de kaarten € 2,50 duurder.

De eerste klanken zullen ten gehore worden gebracht om 20.00 uur. De Proms-fantasy duurt tot ongeveer 23.45 uur. Aansluitend zal MeadoW nog tot 01.30 uur spelen.